Openstelling Akkerhus voor expositie kunstwerken Hilbert en Willem Oosterveen

27 sep 14:00 tot 16:00

Tot eind oktober 2019 zijn in het Akkerhus kunstwerken van een bijzonder genre te zien, namelijk schilderijen op tegels en borden van Willem Oosterveen en pentekeningen van Hilbert Oosterveen.

Willem Oosterveen schilderde met name tegeltjes, wat hij had geleerd bij Jaissin (ter Steege) in Enter. Daar schilderde hij servies dat op markten werd verkocht. We zien veel huizen, geschilderd op zes samengevoegde tegels. Ook de Pelmolen in Rijssen was zijn favoriet. Daarnaast schilderde hij ook geboortetegeltjes die tevens bij de expositie te zien zijn. 

Hilbert Oosterveen tekende vaak, soms als voorstudie voor een schilderij en soms ook het schilderij zelf. Hij gebruikte daarbij houtskool, potlood, pen, krijt of andere grafische materialen. Hilbert kreeg veel opdrachten van mensen die zijn werk waardeerden. Hij heeft zijn eigen herkenbare stijl van tekenen. Veel werk uit zijn collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen.

                   

Het getoonde werk van Willem en Hilbert Oosterveen is afkomstig uit particuliere verzamelingen en komt dus rechtstreeks uit de woonkamers van familie en vrienden.

Het Akkerhus is telkens op de laatste vrijdag van de maand speciaal opengesteld om de expositie te bekijken. U bent welkom op 27 september en 25 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur.