Expositienieuws vanuit het Akkerhus

De afgelopen vier maanden hebben in het Akkerhus merklappen gehangen van Johanna Noeverman uit Ypelo.  Op deze expositie hebben we veel zeer positieve reacties gehad. De zalen zagen er dan ook heel fleurig uit met aan de wanden de vele kleurige borduurwerken. De speciale openstellingen van het Akkerhus op de laatste vrijdag van de maand waren geslaagd. Steeds was er een leuk groepje belangstellenden aanwezig. En elke keer was Johanna erbij om uitleg te geven.

Over enkele weken gaan de borduurwerken weer naar huize Noeverman. En in het Akkerhus krijgen we de volgende expositie. Weer mooie kunstwerken en nu van een heel ander genre, namelijk schilderijen op tegels van Willem Oosterveen en pentekeningen van Hilbert Oosterveen.

Hieronder vertelt  Jaap Oosterveen (kleinzoon van Willem) u er meer over.

En dan word je alweer gevraagd voor een tentoonstelling van de schilderijen van je opa: Willem Oosterveen. Een mooi voortvloeisel van de kunstroute Enter die vorig jaar op poten is gezet. Prachtig om te zien dat het zijn vruchten afwerpt. Volkert Boertjes vroeg mij om de schilderijen te exposeren. En ja, dat willen we graag. Samen met een collectie van Hilbert Oosterveen zullen de kunststukken te zien zijn in het Akkerhus te Ypelo. 

Willem Oosterveen schilderde met name tegeltjes, wat hij had geleerd bij Jaissin (ter Steege) in Enter. Daar schilderde hij servies dat op de markten werd verkocht. We zien veel huizen geschilderd op zes samengevoegde tegels. Ook de Pelmolen in Rijssen was zijn favoriet. Daarnaast hadden wij thuis ook geboorte tegeltjes, deze proberen we ook te laten zien. 

We wensen jullie veel kijkplezier! 

Met vriendelijke groet,

Jaap Oosterveen.     

Het Akkerhus is op de laatste vrijdag van de maand speciaal opengesteld om de expositie te bekijken. U bent welkom op 26 juli, 30 augustus, 27 september en 25 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur.